U pretresima lišeno slobode šest lica

U pretresima lišeno slobode šest lica

Ferx.ing d.o.o

Postupajući po Operativnom planu u borbi protiv zloupotrebe opojnih droga na području Tuzlanskog kantona, kao i naredbama za pretres od strane Kantonalnog suda  u Tuzli, službenici Uprava policije MUP TK-a (Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga) su dana 09. aprila 2018. godine  izvršili pretres na šest  lokacija na području TK-a,  od kojih su pet  lokacija na području Kalesije i jedna na području Grada Tuzle.

U predhodnom periodu  po Operativnom planu slobode je lišeno 6 lica od čega su 2 lica zadržana u pritvoru, a kod istih je prilikom prtresa pronađeno i izuzeto preko 1 kg opojne droge „Canabis“, te određena količina „Heroina“, kao i jedna automatska puška.
Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Speed“, dva pištolja, digitalna vaga, veća količina novca, mobilni telefoni, (5) pmv., motor, i predmeti koji potiču iz drugih krivičnih djela (16 motornih pila, 5 trimera, 10 kosačica, 12 bušilica, aparat za varenje i kompresor).

Menprom

Prilikom  pretresa slobode je lišeno šest lica i to:  J.A. rođen 1985. godine, J.D. rođen 1981. godine., J.A. rođen 1999. godine., S.Č. rođena 1987. godine, Ć.A. rođena 1987. godine i  J.F. rođena 1957. godine svi iz Kalesije. Lica su privedena u službene prostorije radi kriminalističke obrade, nakon čega će uz Izvještaj o učinjenim krivičnim djelima „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 238 stav 2 u vezi sa stavom 1 KZ FBiH i „Nedozvoljeno držanje oružja i municije“ iz čl. 371 KZ BiH, biti predata na daljnje postupanje nadležnom  Kantonalnog tužilaštva TK-a.

This slideshow requires JavaScript.

RSD Sloboda