U Neumu otvorena ljetna turistička sezona

Predsjednik Vlade HNK-a Nevenko Herceg izjavio je prilikom otvaranja ljetne turističke sezone “Neum 2018.” kako je ta vlada u ovoj godini udvostručila izdvajanja za jačanje turističkih kapaciteta.

Dodao je da “samo sinergijom i odgovornošću svih dionika u turizmu možemo graditi i izgraditi kvalitetne turističke proizvode i razvijati održivi turizam”.

Menprom

 U prošloj smo godinu po prvi put osigurali, a ove godine i udvostručili, sredstva poticaja za jačanje turističkih kapaciteta, ali i pomoći Međunarodnoj zračnoj luci čime smo osigurali bolju prometnu povezanost, ali i dostupnost i porast turističke potražnje u hercegovačko-neretvanskim destinacijama – rekao je Herceg.

Poručio je kako su ljudi ključ uspjeha u turizmu i ugostiteljstvu te da to nije, niti ikada smije biti, samo floskula.

 Kada je riječ o Vladi HNK i resornom kantonalnom ministarstvu, s ponosom mogu kazati kako smo mi bez zadrške pokušali biti pouzdan partner našem turističko-ugostiteljskom sektoru. Nastojimo nizom aktivnosti dati snažan poticaj razvoju turizma kao strateške grane– govori Herceg.

Naglasio je važnost zajedničkog rada na stvaranju destinacijskih menadžment organizacija koje će koordinirati sve one turističke funkcije koje ne mogu obavljati pojedinačni nosioci ponude, ili one koje zajednički imaju veće izglede za ostvarivanje ciljeva.

 Tu prije svega mislim na osnivanje destinacijskih, odnosno, općinskih turističkih zajednica koje će biti promotor interesa uključenih subjekata kao i destinacije u cijelosti na tržištu. Ali, i početna karika u složenom postupku upravljanja destinacijom, daljnjem podizanju kvalitete domaće turističke ponude, poboljšanju poslovanja, zadržavanju postojećih ali i otvaranju novih radnih mjesta u sektoru turizma i ugostiteljstva – rekao je Herceg, prenosi “Fena”.

(FENA)

RSD Sloboda