U BiH sutra umjereno oblačno, u drugoj polovini dana kiša

U BiH sutra umjereno oblačno, u drugoj polovini dana kiša

RSD Sloboda
U Bosni i Hercegovini će sutra prije podne biti malo do umjereno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana očekuje se naoblačenje sa kišom i pljuskovima. Ponegdje uz kišu moguća je i grmljavina.

Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25 stupnjeva Celzijusa.

U Sarajevu prije podne malo do umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti s kišom. Jutarnja temperatura 9, a najviša dnevna oko 23 stupnja.

RMU Banovići

Danas je u BiH bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, došlo je do postupnog povećanja oblačnosti.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 7 stupnjeva, Ivan Sedlo 18, Trebinje 19, Sokolac 20, Livno 21, Grude, Sarajevo, Srebrenica i Tuzla 22, Bugojno i Gradačac 23, Bijeljina i Doboj 24, Brčko i Neum 25, Banja Luka, Mostar i Sanski Most 26, Bihać i Prijedor 27 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA)