Tuzlanski kompleks Panonskih jezera domaćin je održavanja Međunarodne brdsko-biciklističke utrke ”PANONIKA MTB KUP”

RSD Sloboda

Tuzlanski kompleks slanih Panonskih jezera domaćin je održavanja  Međunarodne brdsko-biciklističke utrke ”PANONIKA MTB KUP”. Organizatori utrke su Biciklistički klub Tuzla i JKP ”Pannonica” d.o.o. Tuzla. Trka se nalazi u kalendaru takmičenja Biciklističkog saveza BiH za 2019. godinu i bodovat će se u okviru MTB Premijer lige Biciklističkog saveza BiH.

Utrka će se održati u nedjelju 12.05.2019. godine sa početkom od 11:00 sati. Mjesto održavanja MTB trke je gradski sportsko-rekreativni park Slana Banja i kompleks Panonskih jezera u samom centru Tuzle.

RMU Banovići

Od 2015. godine Panonika MTB Kup je memorijalnog karaktera i održava se u znak sjećanja na prerano preminulog tuzlanskog biciklistu, Avdu Šeraka, jednog od idejnih tvoraca Panonika MTB kupa. Avdo Šerak je bio jedan od najpoznatijih tuzlanskih biciklista, veteran MTB biciklizma, koji je svesrdno promovirao brdski MTB biciklizam u Tuzli, zbog čega je i pokrenuo organizaciju Panonika kupa u aprilu 2014. Od 2018. godine kategorija Veterani/Masters – preko 35 godina starosti, u kojoj je vozio i rahmetli Avdo, posebno će se nagrađivati.

(RTV 7)