Tuzla se oprašta od legendarnog Fahrudina Avdičevića

RSD Sloboda

Dženaza Fahrudinu Avdičeviću bit će klanjana danas poslije podne-namaza

Fahrudin Avdičević, legendarni fudbaler Slobode, rekorder po broju nastupa u crveno-crnom dresu, zauvijek nas je napustio u 76. godini. Njegova Sloboda u Narodnom pozorištu Tuzla organizirala je komemorativnu sjednicu na kojoj su govorili Nihad Mujezinović, Bahrija Tanović, Jasmin Imamović i Rizah Mešković, piše Avaz.

RMU Banovići

Mešković je u ime NK Hajduk Split prenio izraze sućuti porodici Avdičević, dok su se Mujezinović, Tanović i Imamović prisjetili svijetle karijere jednog od najboljih igrača Tuzle i BiH svih vremena.

Avdičević je za Slobodu odigrao 825 zvaničnih utakmica i po tome je rekorder svih vremena. U jednoj sezoni je kao defanzivni igrač postigao čak 17 golova i bio rekorder u Evropi.

U Slobodi je bio igrač, kapiten, trener i direktor. Rođen je u Bijeljini 1943. godine, a, osim za Slobodi, igrao je samo još za bijeljinski Radnik. Ostao je upamćen kao kapiten koji je 13. jula 1969. godine u Titogradu (današnjoj Podgorici) postigao gol za 3:0 i pobjedu Slobode nad Budućnošću koja je značila plasman u Prvu ligu SFRJ, te kao kapiten koji je 1971. odveo Slobodu do Kupa prvoligaša SFRJ nakon pobjede nad Željezničarom 1:0.

Dženaza Fahrudinu Avdičeviću bit će klanjana danas poslije podne-namaza, a ukop će biti obavljen na mezarju Goli Brijeg.

 

(E.Sk. / Avaz)