Stranka za BiH obilježava 22. rođendan

Stranka za BiH obilježava 22. rođendan

Ferx.ing d.o.o

Stranka za Bosnu i Hercegovinu osnovana je prije 22 godine, tačnije, 13.aprila 1996. godine u Sarajevu. Stranka za Bosnu i Hercegovinu nastala je kao otpor i reakcija na prisutne procese razgradnje države. U proteklom periodu, u najširoj domaćoj i međunarodnoj javnosti, SBiH je postala prepoznatljiva kao demokratska, multietnička stranka, koja se zalaže za izgradnju Bosne i Hercegovine kao suverene države ravnopravnih građana i naroda.

U centru našeg interesovanja jeste čovjek, pojedinac, slobodan građanin u svakom pogledu, na svakom dijelu teritorije države Bosne i Hercegovine. Politika SBiH je konzistentna jer je zasnovana na temeljnim principima slobode čovjeka. Uvijek smo se zalagali za jačanje institucija sistema koje su temelj za ostvarivanje svih prava, svim građanima  Bosne i Hercegovine. Naš program nije zasnovan na frazerskim i dogmatskim principima, već na konkretnim interesima građana i države. Stranka je uvijek potencirala individualna prava ispred grupnih, naročito etničkih interesa. Na prvom mjestu je očuvanje naše države, Bosne i Hercegovine

Menprom

U proteklom periodu zalagali smo se za razvoj i jačanje kulture, kao zajedničke tekovine svih građana Bosne i Hercegovine, jer smatramo da kulturno bogatstvo treba učiniti sastavnim dijelom vizije općeg blagostanja u Bosni i Hercegovini. Oni koji nasrću na kulturno i kulturološko biće Bosne i Hercegovine, ako je već riječ o nacijama i subkulturnim – kontrakulturnim grupama, klerofašističkim tendencijama i ambicijama, koji su prepoznati u njihovom posezanju za arhetipom, lakše ćemo identifikovati i vezu zločinačkih formacija i grupa, koje u samoj suštini svoje pojave i čina istodobno atakuju i na najranjiviji dio sopstvene nacije, koje nisu svjesni, kako su sami – tek i samo jedna trećina svega što najprirodnije u BiH jesu. Svjedoci smo političkih pokušaja stvaranja jednonacionalnih jarmova koji su sastavni dio velikodržavnih projekata čiji je cilj proglašavanje Bosne i Hercegovine nepostojećom ili unitarnom državom. Taj projekat već duže vremena proklamuju i na bazi Referendumskih egzibicija nastoje u praksi ostvariti. Veoma je aktivan i projekat političkog oživljavanja trećeg etinteta i s time se treba ozbiljno pozabaviti u narednom periodu. SBiH će glavninu svoje politike posvetiti socijalno-ekonomskom položaju svih njenih stanovnika, a naročito pripadnika generacije mladih bosanaca i hercegovaca.

SBiH je na nedavno održanoj sjednici Glavnog odbora potvrdila kandidaturu predsjednika SBiH Amera Jerlagića za budućeg člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Ovaj prijedlog garant je daljneg napretka politike SBiH ka Evropskoj uniji i definitivnom ulasku BiH u NATO pakt. To je jedini način da se zaštite interesi svih građana jedine nam domovine, Bosne i Hercegovine.

Svim članicama i članovima, simpatizerkama i simpatizerima stranke za Bosnu i Hercegovinu čestitamo 22. rođendan, demokratske i građanske politike Stranke za Bosnu i Hercegovinu.

This slideshow requires JavaScript.

RSD Sloboda