Šta znači kad vam “igra” kapak: Ovaj simptom ukazuje na određene nedostatke u tijelu

Šta znači kad vam “igra” kapak: Ovaj simptom ukazuje na određene nedostatke u tijelu

RSD Sloboda

Iritantno stanje koje ne možete da promijenite – evo na koje promjene ukazuje tijelo kada nam “igra” kapak!

Nervozni ste jer vam podrhtavaju kapci i obrve, a ne znate šta je razlog tome. Do ovog prilično iritirajućeg stanja koje ne možete da iskontrolišete, dovodi spontano grčenje mišića na ovom dijelu lica, bez ikakve najave. Miokimija, kako se stručno zove, ne predstavlja ozbiljan zdravstveni problem, ali je poželjno poznavanje uzroka koji do titranja dovode, da bi se blagovremeno predupredili, objašnjavaju stručnjaci. Kao najčešće uzročnike navode:

RMU Banovići

Stres je glavni razlog “igranja” kapaka i obrva. Obično traje sedam dana, ili dok traje stresni period. Da bi se stres izbjegao ili makar ublažio, a samim tim i ovakva posljedica, neophodno je naučiti određene tehnike opuštanja. Važno je i vježbanje, više sna i bolja organizacija.

Kofein takođe može da bude okidač titranja, pogotovo ako se kafa konzumira u neograničenim količinama. Da bi se uspostavila ravnoteža u organizmu, poželjno je uz kafu uvijek popiti i čašu vode.

Deficit magnezijuma dovodi do istih reakcija na navedenom dijelu lica. Zato provjerite nivo ovog minerala, a ako se manjak i ustanovi, treba jesti spanać, bademe, zob ili unositi suplemente magnezijuma.

Ponekad do poigravanja kapaka i obrva može da dovede i ozbiljan medicinski problem, kao što je u slučaju postojanja hipoglikemije, Parkinsonove bolesti ili nekog drugog neurološkog poremećaja. A da bi se otklonila i najmanja sumnja na neku bolest treba, ipak, posjetiti ljekara, piše “Novosti“.

 

(Novosti)