Srce za sve ljude: Venus Amica podjelom paketa i iftara svaku noć uljepšava ramazan najugroženijima

Srce za sve ljude: Venus Amica podjelom paketa i iftara svaku noć uljepšava ramazan najugroženijima

RSD Sloboda

Tokom mjeseca ramazana tuzlansko Udruženje građana „Venus Amica“ svakodnevno vrši podjelu iftara na kućne adrese najugroženijih porodica u Tuzli.

Od prve noći ramazana u suradnji sa hotelom Dorrah, vrijedni volonteri Venus Amice, na kućne adrese dostavljaju 50 iftara.

RMU Banovići

Pomoći socijalno ugroženim porodicama jedna je od osnovnih misija Venus Amice.

– Cilj nam je u ramazanu izmamiti osmjeh na lice našim sugrađanima. Želimo da znaju da nisu sami u ovom mubarek mjesecu. Tu smo da im pomognemo. Da im ramazanske noći učinimo ljepšima – naglašavaju iz Venus Amice.

Osim saradnje sa hotelom Dorrah, otpočela je i akcija podjele dodatnih 100 iftara sa Forumom solidarnosti Emmaus. Tako da je dodatnih 100 domaćinstava od prije neku noć obradovano iftarima. Iftari se dijele neprekidno svaku noć. Kako bi iftari svaku noć stigli na kućne adrese Guma M Mostar dali su na korištenje jedno terensko vozilo, dok je donaciju goriva za auto obezbijedila In Vivo benzinska pumpa.

Osim podjele iftara, Venus Amica nedavno je uspješno sprovela akciju podjele oko 200 prehrambenih paketa najugroženijim porodicama u Tuzli. Paketi su obezbijeđeni u suradnji sa sarajevskim Udruženjem Pomozi.ba. Veliki broj volontera učestvovao je u pripremanju i podjeli paketa. Pokazujući tako da zajedničkim snagama možemo učiniti puno toga.

Sanela Jurišić potpredsjednica Venus Amice, ističe da u narednom periodu planiraju dodatno ojačati svoju saradnju sa Emmausom brojnim projektima koji za cilj imaju jačanje lokalne zajednice i pomoć najugroženijim sugrađanima.

Srce za sve ljude jedan je od lajt motiva Venus Amice. Pomažući drugima sebe činimo sretnijima, poručuju iz Venus Amice.

Venus Amica poziva sve one koji su u mogućnosti da aktivno učestvuju u pomaganju najugroženijima. Donacijama prehrambenih namirnica, sredstava za higijenu , kao i novčanim donacijama uplatom na sljedeći račun:

Raiffeisen bank BH dd Sarajevo 1610000118070060 sa naznakom:

uplata donacije za humanitarnu akciju “srce za sve ljude”

Primalac uplate: UG Venus Amica Tuzla

Mehmedalije Maka Dizdara 74, Tuzla

Uplate iz inozemstva možete doznačiti na račun broj: BA391610000118070060

SWIFT CODE: RZBABA2S

This slideshow requires JavaScript.