Slađan Ilić: Čovićeva izjava je nekorektna, drska i vrlo opasna (Video/Foto)

Slađan Ilić: Čovićeva izjava je nekorektna, drska i vrlo opasna (Video/Foto)

Ferx.ing d.o.o

Gradska organizacija SDP BiH Tuzla održala je danas konferenciju za medije a u povodu izjave koju je na televiziji N1 izrekao član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a Dragan Čović .

Podsjećamo, Dragan Čović je gostujući u emisiji Pressing kazao: “Nađite i jedan primjer u zadnjih deset godina, gdje je Hrvat, nebitno ko je, iz koje je stranke, neki čimbenik u javnom sektoru u u ovoj županiji u ovom gradu, ili pređite odmah u Tuzlu kao županiju ili Tuzlu kao grad..”. Upravo je ova izjava bila razlog reagovanja GO SDP Tuzla a reagovao je i sam gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović.

Menprom

U Gradskoj organizaciji SDP-a Tuzla ističu da je Čovićeva izjava samo još jedna u nizu neistina koje on i HDZ iznose u pogledu Tuzle i ravnopravnosti hrvata sa svim ostalim građanima Tuzle.

“Izjava da je u Tuzli nemoguće naći Hrvata iz bilo koje stranke na nekoj funkciji i u Javnom sektoru je po našem mišljenju  veoma nekorektna i drska , ali istovremeno i vrlo opasna jer je naprosto neistinita. Mi u Tuzli i SDP-u Tuzla se nismo nikada  prebrojavali ali kada već hoćete da vam kažemo da je  među našim članstvom oko 20 posto građana hrvatske nacionalnosti, a da prema zadnjem popisu Hrvata u Tuzli ima isto ili skoro isto kao i 1991. godine”, kazao je predsjednik GO SDP-a Tuzla, Slađan Ilić.

Pored Ilića, novinarima su se obratili i članovi GO SDP Tuzla,  Ivo Divković i Tomo Vidović.

Opširnije izjave pogledajte u video prilogu koji slijedi.

 

This slideshow requires JavaScript.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Objektivno.ba)

RSD Sloboda