Sindikat policije TK: Nisu tačni izračuni penzija policijskih službenika koje je objavio PIO!

REKLAMA

Nakon što su objavljeni izračuni koje je radio Federalni zavod penzijskog i invalidskog osiguranja u kojima se tvrdi da je prosječna penzija policijskog inspektora koji je tokom 2017. godine ostvario pravo na penziju iznosila 1.277.99 KM, a prosječna penzija policajaca i narednika sa srednjom stručnom spremom koji su pravo na penziju stekli u prvoj polovini ove godine iznosila bi 1.094,51 KM, kontaktirali smo predsjednika Sindikata policije Dževada Velagića.

„Nemoguće je da jedan policijski službenik u činu policajca i narednika ima visinu penzije od navdenih 1095 KM, dok je visina plate policajaca u TK 739KM, a narednika 935KM. Da li je moguće da neko s tim platama ima takvu penziju?Mislim da se ovdje koriste lažne informacije kako bi se stvorila pogrešna slika o policijskim službenicima i njihoim zahtjevima“, izjavio je za RTV Slon Velagić.

Menprom

Velagić podsjeća da se  zajtjevi policijskih službenika bili da se u novi Zakon o penzijsko – invalidskom osiguranju ugradi amandman, jer novi zakon prijeti smanjivanjem penzija policajcima sa 800 na 500 KM.

 

 

(RTV Slon)

RSD Sloboda