Simulacijom tragičnih nesreća, tuzlanski bajkeri skrenuli pažnju na važnost sigurnosti u saobraćaju

RSD Sloboda

Kao i ranijih godina, Moto klub “Tuzla” u saradnji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova TK i danas je organizovao akciju simboličnog naziva “Pogledaj dva puta i spasi život”. Zbog toga je prvog dana vikenda na jedan sat djelomično bio usporen saobraćaj na sjevernoj gradskoj magistrali na dionici puta neposredno ispod novoizgrađenog pješačkog mosta pored Panonskih jezera.

Kako su istakli organizatori, ovom akcijom se želi skrenuti pažnja svim učesnicima u saobraćaju na sve, po život opasne situacije u kojima su obično najugroženiji pješaci, biciklisti i motociklisti.

PropellerAds

“Simbolično, 14. aprila kada većina moto klubova organizuju okupljanja i promotivne vožnje u svojim sredinama, mi smo odlučili realizovati jednu ovakvu aktivnosti kojom ćemo preventivno utjecati na svijest naših sugrađana i što je najvažnije, na svijest svih onih koji učestvuju u saobraćaju” – kazali su organizatori.

Današnjim aktivnostima izvedena je simulacija nekoliko tragičnih nesreća koje su, nakon izazvane pažnje prolaznika i drugih učesnika u saobraćaju, poslužile kao dobra prilika za podjelu informativnih letaka i promo flajera.

U poslijepodnevnim satima, pored slapova u kompleksu Panonskih jezera bajkeri, motociklisti i drugi učesnici današnje akcije, kažu, nastavili će interaktivno druženje te upriličili tribinu o podizanju svijesti o bezbjednosti u saobraćaju i korištenju zaštitne opreme.

 

(RTV Slon)

PropellerAds