Senad Alić ponovo na čelu Kantonalnog odbora PDA Tuzlanskog kantona

Senad Alić ponovo na čelu Kantonalnog odbora PDA Tuzlanskog kantona

RSD Sloboda

Jednoglasnom odlukom članova Kantonalnog odbora PDA Tuzlanskog kantona, dosadašnji povjerenik Senad Alić je, u okviru unutarstranačkih izbora, izabran za predsjednika ove kantonalne organizacije.

U svom obraćanju, Alić se zahvalio predsjedniku Pokreta demokratske akcije i članovima Kantonalnog odbora PDA Tuzlanskog kantona na dosadašnjem povjerenju, te istakao jedinstvo Kantonalnog odbora koje treba zadržati i u narednom periodu.

RMU Banovići

Kao politička organizacija, prvi put ulazimo u jedan proces, a to su lokalni izbori na kojima ćemo, siguran sam, zabilježiti dobar izborni rezultat, biti parlamentarni, te osvojiti veliki broj mjesta u gradskim i općinskim vijećima, kazao je Alić.

Prema Statutu Pokreta demokratske akcije, u sastav Kantonalnog odbora ulaze svi predsjednici gradskih i općinskih odbora s područja Tuzlanskog kantona, a koji su birali Alića za predsjednika.

Odlukom predsjednika Pokreta demokratske akcije, sastav stranačke kantonalne organizacije povećan je za još dva člana koji su iz Gradskog odbora PDA Tuzla i Općinskog odbora PDA Čelić.