SDP Tuzla: Pojedinci koji su pokušali narušiti ugled SDP-a, narušili su svoj ugled

SDP Tuzla: Pojedinci koji su pokušali narušiti ugled SDP-a, narušili su svoj ugled

RSD Sloboda

Gradski odbor SDP BiH Tuzla na održanoj sjednici usvojio je nekoliko zaključaka koje možete pročitati u nastavku.

  • Gradski odbor SDP BiH Tuzla je stabilna i jedinstvena organizacija koja svoje djelovanje bazira na Ustavu BiH, Programu i Statutu SDP BiH, a sve u cilju zaštite interesa svih građana Države Bosne i Hercegovine i Tuzle.
  • Svi članovi SDP BiH Tuzla djeluju jedinstveno, odlučno i efikasno, u odbrani vrijednosti Bosne i Hercegovine i Tuzle, vrijednosti socijaldemokratije , od zlonamjernog i grubog pokušaja grupice dojučerašnjih članova, da isporuči Tuzlu i SDP, SDA-u i njihovim satelitima. Oni koji su prevarili svoju partiju, koja im je dala povjerenje da budu na listama, oni koji su se biračima predstavili kao kandidati SDP-a, tako osvojili glasove, a nakon toga okrenuli leđa i SDP-u i biračima, za sva vremena su pročitani, razobličeni i kompromitovani. Nakon što ih je isključio, SDP BiH je postao jači i pouzdaniji.
  • Pojedinci koji su pokušali narušiti ugled SDP BiH, narušili su svoj ugled, a ugled SDP-a povećali. Brojno članstvo SDP-a je oduševljeno činjenicom da smo ih brisali iz evidencije članstva SDP BiH.
  • GO SDP BiH Tuzla u potpunosti podržava stavove Predsjedništva SDP BiH da se pokrene procedura za zaštitu SDP BiH i birača koji su svoj glas dali SDP BIH, od onih koji su ih prevarili i to povjerenje zloupotrijebili, aktivirajući ugovore koje su potpisali svi partijski zastupnici i poslanici.
  • Lični interesi pojedinaca ne mogu urušiti ideju socijaldemokratije niti nanijeti štetu najstarijem političkom subjektu u BiH Socijaldemokratskoj partiji BiH, naročito ako se ima u vidu da smo mi organizacija koja u BiH ima oko 50 000 članova.
  • Svakodnevno uznemiravanje članova SDP BiH Tuzla telefonskim pozivima, od strane  pojedinaca koji više nisu članovi SDP BiH, smatramo vrlo drskom zloupotrebom otuđene  baze podataka i pokrenut ćemo aktivnosti za zaštitu naših članova i njihovih podataka.

GO SDP BiH Tuzla