Šarene lazanje

Šarene lazanje

RSD Sloboda

Sastojci: 

patlidžan,

RMU Banovići

250 g smrznutog špinata,

425 g ricotte,

1 jaje,

1/2 šolje parmezana,

1,5 šolja pasiranog paradajza,

5 listova za lazanje,

šolja narezane mozzarelle,

so, biber.

Priprema: 

  1. Kolutove patlidžana posolite, pobiberite i pecite 12 min na 200 stepeni. Izmiješajte špinat, ricottu, jaje, parmezan i malo bibera.

  1. U lim ulijte malo paradajza i prekrijte tijestom, zatim stavite pola količine mješavine s ricottom, trećinu mozzarelle i prekrijte patlidžanom.

  1. Ponovite slaganje, a patlidžan ovaj put prelijte paradajzom, kao i zadnji sloj tijesta. Pecite 30 min, pospite mozzarelom i pecite još 15 min.

(Avaz)