Revija u Parizu ostala u sjeni: Bizarni hod manekena mnoge je uznemirio

RSD Sloboda

Najzaposleniji model današnjice doslovno je marširao pistom u military kombinaciji s visokim, kožnim čizmama i prepao neke zvanice.

Prema pisanju svjetskih medija, revija za proljeće 2020. godine dizajnera Johna Galliana, za modnu kuću Maison Margiela, u Parizu ostala je u sjeni 20-godišnjeg njemačkog modela Leona Damea.

RMU Banovići

Valja naglasiti da su inspiracija za reviju bili Prvi i Drugi svjetski rat.

No, i pored toga mnogi smatraju da je 20-godišnji njemački model Leon Dame pretjerao kada je prošetao pistom na vrlo bizaran način.

Međutim, nisu svi to loše prokomentarisali. Naime, Leonov hod oduševio je prvu damu mode Annu Wintour, urednicu američkog izdanja časopisa Vogue, koja je poznata po tome što se rijetko smije u javnosti, posebno pred kamerama.

Leon, koji je jedan od najzaposlenijih modela, je doslovno marširao pistom u military kombinaciji s visokim, kožnim čizmama i prepao neke zvanice.

Njegov hod nije bio spontan, nego isplaniran.

– Imao sam već nešto na pameti, ali sve sam još jednom prošao na probi s koreografom Patom Boguslawskim noć uoči revije kako bi sve izgledalo uvjerljivije – priznao je Dame za Vogueu.

Student i saksofonist iz Berlina modni debi imao je 2016. godine, a do sada je nosio brojne poznate i prestižne revije kao što su za Burberry, Gucci, Valentino, prenosi “Faktor“.

(Faktor)