Rasvijetljeno KD Teška krađa: Uhapšen 33-godišnjak iz Tuzle

Rasvijetljeno KD Teška krađa: Uhapšen 33-godišnjak iz Tuzle

Ferx.ing d.o.o

Postupajući po Naredbi Općinskog suda u Tuzli,  policijski službenici Uprave policije MUP TK ( OKP PU Tuzla), radeći na dokumentovanju krivičnog djela „Teška krađa“, počinjenog 27/28.12.2017. godine u Tuzli, u ponedjeljak su  nad porodičnom kućom vl. H.S. izvršili pretres kuće i pomoćnih objekata koji koristi M.V. rođen 1985. godine iz Tuzle.

Prilikom pretresa su pronađeni predmeti koji potiču iz navedenog krivičnog djela i to: laptop, foto aparat, dvije bušilice, dva para naušnica, ukrasne figurice od mesinga, bakra i bronze.

Menprom

M.V. je lišen slobode i priveden u službene prostorije  radi kriminalističke obrade, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo  “Teška krađa” .

O navedenom događaju je upoznat  tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzla, a  službenici OKP  PU Tuzla nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela, nakon čega će protiv M.V.  nadležnom Kantonalnom tužilaštvu TK-a  biti dostavljen Izvještaj o učinjenom krivičnom djelu, saopšteno je iz MUP-a Tuzlanskog kantona.

RSD Sloboda