Radovi na stadionu Tušanj se privode kraju

Radovi na stadionu Tušanj se privode kraju

Ferx.ing d.o.o

JU “Gradski stadion Tušanj” Tuzla privodi kraju radove na stadionu koji se odnosi na uređenje glavnog terena, sanacija krova zgrade u kojoj su smještene svlačionice, prostorija za službena lica, ambulanta za igrače, prostorija za sudije i ekonomat.

Na glavnom terenu je urađeno busjenovanje oštečenog dijela terena kako bi sportski teren u narednom periodu bio kvalitetniji za odigravanje utakmica i trenažnog procesa u novoj sezoni.

Menprom

Na krovu zgrade je promjenjena podloga u cilju zaštite službenih prostorija, a na kojoj su montirani elektronski semafor i postrojenje za solarno zagrijavanje.

Izvršena je i nivelacija dijela sa opravkom pomoćnog terena stadiona “Tušanj” sa vještačkom podlogom na kojoj se igraju zvanične utakmice takmičenja kategorija pioniri i kadeti.

Svi radovi su izvedeni prema uslovima i kriterijima u okviru licence za infrastrukturu stadiona propisane od strane N/FS BiH.

Ostale aktivnosti koje se izvode u cilju uređenja okoline, rezanje drveća, uklanjanje korova rade se po planu i programu zajedno za Službom za komunalne poslove Grada Tuzla.

(tuzlarije.net – JU “Gradski stadion Tušanj” )

RSD Sloboda