Potvrđena optužnica protiv Hajrudina Aljića direktora Centra za socijalni rad Živinice

Potvrđena optužnica protiv Hajrudina Aljića direktora Centra za socijalni rad Živinice

RSD Sloboda

Općinski sud u Živinicama potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona protiv  Hajrudina Aljića (47), s područja Živinica, zbog postojanja osnovane sumnje da je kao direktor Centra za socijalni rad Živinice počinio krivično djelo zloupotreba položaja i ovlašćenja.

Postoji osnovana sumnja da je Aljić u periodu od aprila do avgusta 2017. godine, obavljajući funkciju direktora Centra, postupao suprotno općim aktima Ustanove i zakonu.

PropellerAds

 Naime, u namjeri da jednoj ženskoj osobi pribavi korist,  kako bi je zaposlio na radno mjesto  socijalnog radnika, suprotno interesima službe, općim aktima i zakonu, u kontinuitetu je  poduzimao niz aktivnosti u cilju njenog zapošljavanja na ovo radno mjesto.

Ne  poštujući propisane procedure,  ovu osobu je prvo primio u Centar kako bi obavila volonterski staž za socijalnog radnika, da bi  ubrzo sa istom  zaključio ugovor o radu na neodređeno  vrijeme za radno mjesto na kojem nije bila potrebna visoka stručna sprema, te je   aktivnostima poduzetim u narednom periodu  istu  zaposlio  na neodređeno vrijeme kao socijalnog radnika i tako zloupotrijebio svoja ovlaštenja, saopšteno je iz Tužilaštva TK.

PropellerAds