Politika HDZ-a je Hrvate dovela na rub nestanka

RSD Sloboda
Koalicija Hrvatsko zajedništvo zasigurno će biti nezaobilazan faktor na političkoj sceni u BiH, tako što ćemo poraziti lošu politiku HDZ-a BiH koja je hrvatski narod dovela na rub nestanka u ovoj državi, kazao je za Vijesti.ba predsjednik HSP-a Nikola Raguž.

On je podsjetio da Hrvatsko zajedništvo čini 12 političkih subjekata, predvođenih HDZ-om 1990, te da na predstojećim izborima nastupa pod sloganom “Opstanak”.

“Upravo je opstanak temeljno pitanje ove koalicije, a naša ideja vodilja je poniznost u služenju vlastitom narodu i vlastitoj državi”, istakao je Raguž, koji je predvodi kompenzacijsku listu za Parlament FBiH, ali je i zamjenik predsjednika Izbornog štaba Hrvatskog zajedništva.

RMU Banovići

On sa sigurnošću tvrdi da će Hrvatsko zajedništvo predstavljati Hrvate naredne četiri godine u izvršnoj vlasti, prvenstveno u Vladi FBiH i Vijeću ministara BiH, ali i na nižim nivoima vlasti u BiH.

“Takođe, naša kandidatkinja Diana Zelenika najkvalitetniji je izbor, sa najširom podrškom za članicu Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda. Kao takva, ona će biti izabrana 7. oktobra”, naglasio je Raguž.

Mišljenja je da je koalicija okupljena oko HDZ-a BiH u protekle četiri godine pokazala apsolutnu nesposobnost.

“Od svih predizbornih obećanja koje su dali biračima, nisu ispunili nijedno”, dodao je Raguž.

On je najavio da će Koalicija Hrvatsko zajedništvo uskoro predstaviti program kojim će pokazati u kojoj mjeri se razlikuje od HDZ-a BiH i partnera ove stranke.

“Naglasak smo stavili na evroatlantske integracije, položaj hrvatskog naroda u BiH, pitanje legitimnog predstavljanja, te ekonomiju i socijalnu politiku”, naveo je Raguž.

(Vijesti.ba)