Pjanić ambasador Roditeljske kuće u Tuzli: Djeca zaslužuju da im se pomogne i olakša

Pjanić ambasador Roditeljske kuće u Tuzli: Djeca zaslužuju da im se pomogne i olakša

RSD Sloboda
“Roditeljska kuća i za mene puno znači. Tuzla je moj grad, tu sam rođen. Znamo koliko su nam djeca bitna i sigurno će im ovo puno pomoći. Priča je dobra i nadam se da ćemo izgraditi još više ovakvih kuća. Imati roditelja blizu sebe u ovoj fazi je nešto najbolje za djecu. Tako da se nadam da ćemo imati što više ovakvih lijepih projekata. Ujedno se zahvaljujem svima koji rade svakodnevno u ovoj lijepoj priči”, rekao je Pjanić.

Roditeljska kuća u Sarajevu u protekle tri godine pokazala se kao kuća od izuzetne važnosti za liječenje djece oboljele od raka i njihove roditelje te time doprinijela bržem i lakšem izlječenju, manjim gubicima i smanjenju bola i patnje.

RMU Banovići

Vođeni tim svijetlim primjerom, Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” krenulo je u realizaciju istog projekta na području Tuzle, gdje je liječenje djece oboljele od raka počelo u 2017. i ukazala se potreba za tom vrstom podrške.

“Roditeljsku kuću u Tuzli gradimo pod sloganom: ‘Izgradimo Roditeljsku kuću u Tuzli, zajedno!'”, najavljeno je iz udruženja.