Piletina s tikvicama

Piletina s tikvicama

RSD Sloboda

Sastojci: 

4 komada pilećih prsa,

RMU Banovići

380 g tikvica,

1 kašika maslinovog ulja,

so, biber, peršun, suhi začin.

Za marinadu: 

125 ml suhog bijelog vina,

naribana korica i sok jednog limuna,

2 kašike maslinovog ulja,

so, biber.

Priprema: 

  1. Tikvice narežite na kolutove, u woku zagrijte ulje i pržite tikvice na srednje jakoj vatri oko 2 minute. Izvadite tikvice.

  1. Meso izvadite iz marinade, a marinadu sačuvajte. Meso dodajte u wok i pržite na srednje jakoj vatri, okrećući 5 minuta dok ne poprimi zlatnu boju.

  1. Sačuvanu marinadu prelijte preko fileta i dinstajte 3 minute dok meso ne omekša. Vratite tikvice u wok i zagrijte. Po želji još malo začinite.

(Avaz)