Pikantna musaka

Pikantna musaka

Ferx.ing d.o.o

Sastojci:

675 g krompira,

Menprom

nekoliko čehni bijelog luka,

kašika rastopljenog maslaca,

300 ml slatkog vrhnja,

muškatni oraščić,

začini po želji.

Priprema:

  1. Rernu zagrijati na 200 stepeni.
  2. Podmazati pleh maslacem pa po njemu posuti sitno sjeckani bijeli luk.
  3. U slatko vrhnje izrendati muškatni oraščić i dodati svježe sjeckano začinsko bilje po želji.
  4. Krompir oguliti, isjeći na tanje kolutove pa ih poslagati u pleh i preliti vrhnjem. Blago pritisnuti krompir da i gornji sloj upije vrhnje.
  5. Pleh pokriti folijom i staviti u zagrijanu rernu da se peče dvadesetak minuta, zatim je skloniti i vratiti još 25 minuta da se zapeče. Poslužiti uz piletinu s povrćem.

 

(Avaz)

RSD Sloboda