Pegle su leglo bakterija i prljavštvine, evo kako da je temeljno očistite!

RSD Sloboda

Neke žene lakše podnose, ali ima i onih koje baš ne vole obavezno peglanje. Vjerujemo da se svima bar nekad dogodilo da im je vruća pegla prešla preko plastičnog ili ljepljivog dijela odjeće koji je ostao zaljepljen za ploču aparata.

Očistiti tako nešto sa pegle je prava noćna mora. Osim toga, pegla često pokupi razna vlakna i čestice prašine sa garderobe, a na dnu se nakupi i kamenac pa bi bilo dobro da se čistiti barem svakih mesec dana.

Potrebni su vam:

čist peškir
soda bikarbona
vinsko sirće
topla voda
stara četkica
štapići za uši
Evo kako da najbolje očistite peglu u četiri koraka.

1. korak

Napravite pastu za čišćenje od jedne kašike sode bikarbone i dvije kašike tople vode. Nanesite pastu na dno pegle i u rupice za paru. Ostavite nekoliko minuta da počne da djeluje i zatim prebrišite peškirom, a rupice očistite štapićima.

2. korak

Stavite vinsko sirće u posudu, umočite u njega četkicu za zube, a zatim sa tim polako pređite dno pegle.

3. korak

Napunite peglu s vodom i uključite opciju za ispuštanje pare. Kad ispustite paru, peglu stavite na čist peškir i trljajte je dok ponovno ispuštate paru. Tako će se sa nje skinuti ostaci prljavštine koji su eventualno ostali nakon paste, kao i sirće,piše Aura.

4. korak

Isključite peglu i ostavite je da se osuši, a zatim je prebrišite s čistim peškirom.

Dodatan savjet

Ako niste uspjeli da očistite tvrdokorne mrlje sa svoje pegle, na mrlju nanesite kupovnu pastu za zube. Pustite da odstoji, a zatim istrljajte sa vlažnom krpom i sodom bikarbonom, a na kraju i sa suvom krpom. Ovaj postupak ćete vjerovatno morati da ponovite nekoliko puta ako se radi o zaljepljenoj plastici ili sintetici.

(Aura)