Ozil otkrio detalje napada na njega i Kolašinca

RSD Sloboda

Mesut Ozil i Sead Kolašinac bili su žrtve napada u julu, ali zahvaljujući prisebnosti i hrabrosti bh. fudbalera, odbili su napadače i pobjegli.

Ali, zbog prijetnji i šoka, neko vrijeme su bili van ekipe Arsenala, pišu “Nezavisne“.

RMU Banovići

“Vozio sam od svoje kuće do Seadove. Bio je vani i razgovarali smo. Moja supruga je sjedila pored mene. I onda su došli ti momci“, počeo je Mesut Ozil priču kako su ih pljačkaši napali nožem i nastavio:

“Kolašinac i ja gledali smo se 10-15 sekundi, mislili smo da možda žele fotografiju s nama ili tako nešto, što se inače događa. Ali, potom smo uočili da jedan drži oružje. Očigledno su vidjeli veliki automobil i kako mi je Sead taman nešto davao, uočili su i njegov skupocjeni sat. Rekli su mu: ‘Daj nam sat!’ Seadova reakcija bila je vrlo, vrlo hrabra, jer napao je jednog od napadača. Drugi je s mopedom stajao ispred mog auta tako da nisam mogao voziti“.

On je dodao da se uplašio za svoju suprugu s kojom se nedugo prije toga vjenčao.

“Nedugo prije toga sam se oženio i bio sam jako uplašen za svoju suprugu. I za Seada, nisam razmišljao o sebi. Bojao sam se da ne otvore ženina vrata. I pokušali su, ali sam preko sjedišta uhvatio kvaku da ih zatvorim. Tada sam vidio šansu da pokrenem automobil i pobjegnem, jer da su mi zgrabili ženu, svašta grozno moglo joj se dogoditi. Vozikao sam se naprijed-nazad i vikao Seadu: ‘Uskači!’“, priča Ozil i zaljučuje:

“Drugi je pokušao da otvori njegova vrata, ali Sead ih je zatvorio i pobjegli smo“.

 

(Nezavisne)