Održan protest povodom smrti Dženana i Davida: Mučki su ubijeni

RSD Sloboda
Stotine građana okupili se danas na Vilsonovom šetalištu u Sarajeva na protestu povodom smrti dvojice mladića, Dženana Memića iz Sarajeva i Davida Dragičevića iz Banjaluke. Na ovaj način dali su podršku očevima stradalih mladića Murizu Memiću i Davoru Dragičeviću.

Njih dvojica su poručili das u njihovi sinovi mučki ubijeni.

Davor je u svom obraćanju rekao da zločnici i ubice nemaju ni vjeru ni naciju, već samo svoj interes. Dodao je da je u Sarajevu da pruži podršku Murizu Memiću čiji je sin, kako kaže, ubijen i da pruži svim okupljenim podršku.

RMU Banovići

– Dženan Memić je imao svog babu, David Dragičević je imao svog oca. Muriz je vidio svog sina da je ubijen, vidio sam da je David Dragičević, unakažen, silovan, ubijen, brutalno ubijen. Tražim sva imena, od 18.3. i prije”, rekao je Dragičević.

Dodao je da ne ide u grob dok zločince ne privede pravdi.

– Ne znam dokad će oni čekati i šta rade. Ja odgovorno tvrdim da u ovoj državi ne rade ništa osim što štite sebe i sebi slične. Djeca su naša budućnost, radi budućnosti moramo stati svi zajedno ako smo ljudi protiv kriminala

ca, ubica i sotona”,rekao je Davor.

Otac Dženana Memića Muriz na početku se zahvali svima koji su sedmi put došli da daju podršku.

– Ja sam legalista i treba mi sudnica, a ne ulica. Zar trebam pravdu tražiti na ovaj način u državi koja hoće da je pravna? U ovoj državi nema pravde, rekao je on i prozvao Kantonalno tužilaštvo kazuavši da su lutali u istrazi tri puta.

– Pozivam VSTV dvije godine da me prime, a oni to ne žele. Ako me ne prime do petka, od iduće sedmice pravim šatorsko naselje ispred Suda BiH.

Uputio je i poruku Bakiru Izetbegoviću.

– Neku noć je sakupio omladinu na Ilidži. A gdje je moj Dženan, Bakire, gdje je moj Dženan? Poslije tog skupa si otišao veličati ratnog profitera Aliju Budnju. Svi znamo da su ratni profiteri lešinari i da su ranjenici ležali u tunelu dok ne prođe njihova roba. Taj ratni profiter je izbrisao snimak koji bi pomogao u istrazi – rekao je Memić.

Ovo su bili sedmi po redu protesti za Dženana Memića koji je stradao u noći 8. februara 2016. godine na Ilidži. David Dragičević je nestao u noći sa 17. na 18. mart ove godine, a tijelo stradalog Banjalučanina je pronađeno 24. marta u rijeci Crkvini.

(Vijesti.ba)