Održan 2. kuglaški Memorijalni turnir “Zlatko Novaković”

RSD Sloboda

Drugi memorijalni turnir “Zlatko Novaković” održan je danas u kuglani u Lukavcu. Riječ je o turniru kojeg u znak sjećanja na svog igrača organizuje Kuglaški klub „Sloboda“ iz Tuzle.

Za titulu pobjednika ovog memorijalnog turnira danas su se takmičila 24 kuglaša iz Osijeka, Zrinskog Ljubače-Bistarac, brčanskog Rada i domaće Slobode.

RMU Banovići

Najuspješniji na turniru bio je Ivica Stjepić iz Kuglaškog kluba Zrinski Ljubače – Bistarac sa rezultatom od 585 oborenih čunjeva. Drugo i treće mjesto osvojili su kuglaši Osijeka. Drugi je bio Dario Radoš sa 575, a treći Mario Mušanović sa 574 oborena čunja.

“Već drugu godinu uzastono organizujemo memorijalni turnir “Zlatko Novaković”. On je bio dugogodišnji član Kuglaškog kluba „Sloboda”. U ovoj sezoni 2018. -2019. trenutno zauzimamo deseto mjesto a i podmladili smo ekipu za oko 70 %. Ove godine se borimo za opstanak a inače smo stalni gosti jer nemamo svoje kuglane a kuglana u SKPC “Mejdan” je tehnički neispravna i dobili smo zabranu za igranje tako da nam to stvara i dodatne troškove “, kazao je Zijah Jogunčić,predsjednik KK “Sloboda” Tuzla.

Jogunčić ističe da upravo zbog nedostatka uslova za trening u Tuzli igrači dolaze dva puta sedmično u kuglanu u Lukavcu na trenažni proces. Treba istaći i to da bi se Kuglaški klub „Sloboda“ iz Tuzle vjerovatno i ugasio da nije pojedinaca iz privatnog sektora koji pomažu klub kao i igrača koji određene troškove , neophodne za odvijanje treniga, sami snose.

” U 2018. godini u ovaj klub su došli novi ljudi u Upravni odbor, koji su došli sa namjerom da pomognu i  svaka im čast na njihovom dosadašnjem angažmanu”, kazao je predsjednik KK “Sloboda” Tuzla.

Zlatko Novaković bio je dugogodišnji član KK “Sloboda” Tuzla. Prije dvije godine u svojoj 60. godini preminuo je upravo na treningu. Svoju sportsku karijeru kuglaša počeo je u Živinicama, ali je najduži period uspješnog bavljenja kuglanjem proveo je u redovima tuzlanske Slobode.

 

 

 

 

(Objektivno.ba)