Obavještenje za poljoprivredne proizvođače sa područja grada Tuzla

Obavještenje za poljoprivredne proizvođače sa područja grada Tuzla

RSD Sloboda

Obavještavaju se poljoprivredni proizvođači sa područja grada Tuzla da je Vlada Tuzlanskog kantona donijela i da je stupio na snagu Program novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju, za 2018. godinu.

Pored toga, od ranije je na snazi set Pravilnika kojim su  regulisani uslovi, postupak i rokovi podnošenja zahtjeva za ostvarivanje kantonalnih novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Ovim putem, obavještavaju se poljoprivredni proizvođači da je otpočelo podnošenje zahtjeva za kantonalne novčane podrške u poljoprivredi, za 2018. godinu.

Poljoprivredni proizvođači sa područja grada Tuzla zahtjeve za kantonalne novčane podrške u poljoprivredi podnose Službi za ekonomski razvoj i društvene djelatnosti, na propisanim obrascima koji su dostupni u Centru za pružanje usluga građanima (Šalter sali).

Rok za podnošenje zahtjeva, je najkasnije do 30.09. odnosno, do  30.10.2018. godine, u zavisnosti od vrste podrške.

Detaljnije informacije o pojedinačnim oblicima podrške, uslovima koji se moraju ispuniti, rokovima podnošenja zahtjeva, te sva ostala pojašnjenja, poljoprivredni proizvođači mogu dobiti u Službi za ekonomski razvoj i društvene djelatnosti, neposredno, u kancelariji broj 232, glavna zgrada Gradske uprave, ili putem telefona broj: 035/307-416.

Služba za ekonomski razvoj i društvene djelatnosti.