Novi detalji u istrazi: Beogradskog advokata ubio je nosač kovčega, ubistvo je koštalo 200.000 eura!?

RSD Sloboda

Anonimni izvor beogradskog lista tvrdi kako je ubistvo Ognjanovića koštalo najmanje 200.000 eura.

Policija je sigurna da je ubistvo beogradskog advokata izvršio profesionalac kome je izvršenje ovog zločina plaćeno, a Božo Spasić, bivši funkcioner Državne bezbjednosti, za “Alo!” tvrdi da je ubica poštedio Ognjanovićevog sina, jer je dobio ogromnu svotu da ubije samo Mišu

RMU Banovići

– Za profesionalnog ubicu je zakon da usmrti samo onu osobu za koju je plaćen da je ubije. Na Balkanu je porasla cijena ubistva i time se više ne bave veterani s ratišta. Riječ je o muškarcima koji se za to obučavaju na vojnim poligonima, a cijenu diktira to odakle dolaze. Ako su iz Republike Srpske, Crne Gore ili ulica Beograda, cijena za ubistvo iznosi od 15.000 do 50.000 eura – kaže Spasić.

Anonimni izvor beogradskog lista tvrdi kako je ubistvo Ognjanovića koštalo najmanje 200.000 eura.

– Taj muškarac je odavno blizak sa ubijenom braćom Slobodanom i Branislavom Šaranovićem, zemljaci su, dalji rođaci i sva trojica su bili bliski s vođama klana ‘Amerika’, s kojim su poslovali. On je kovčeg sa Slobodanovim tijelom spustio u grobnicu u kojoj je sahranjen i njegov brat Branislav, za koga se takođe vjeruje da je ubijen u ratu s Bojovićevim klanom. Nakon što je grobnica zakopana, zakleo se da će ih osvetiti. Jedan od pravaca istrage je upravo njegovo zaklinjanje da će nastaviti krvnu osvetu. Taj pravac se sada ispituje jer je moguće da je Ognjanović upravo ubijen zbog toga. Ognjanović je bio toliko blizak s Bojovićem i njegovim najbližim saradnicima da je smatran dijelom njihove porodice, zbog čega se ne isključuje mogućnost da je stradao zbog krvne osvete – kaže izvor nedeljnika “Ekspres”.

– Poznati mafijaški vođa, koji se zakleo na nastavak osvete inače je, nekoliko meseci prije ubistva Slobodana Šaranovića, pokušao iz Crne Gore da dođe u Beograd, ali je vraćen po slijetanju na aerodrom jer se njegovo ime našlo na listi osoba kojima je zbog zaštite bezbjednosti zabranjen ulazak u Srbiju – zaključio je izvor “Ekspresa”.

(Alo)