Nezavisna bosanskohercegovačka lista: Mi smo jedina alternativa sivilu u kojem žive građani BiH (Video/Foto)

RSD Sloboda

Nezavisna bosanskohercegovačka lista  večeras je u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli održala predizborni skup na kojem su predstavljeni kandidati za predstojeće izbore a prisutni su imali priliku da čuju i zašto je NBL osnovana. Na skupu se obratio i   predsjednik stranke Ibrahim Hadžibajrić načelnik sarajevske Općine Stari Grad.

Hadžibajrić je i nosilac liste Nezavisne bosanskohercegovačke liste za Skupštinu Kantona Sarajevo.

RMU Banovići

“Ovo je prvi puta da Nezavisna bosanskohercegovačka lista izlazi na izbore. Ona je napravljena od nezavisnih načelnika koji su 2016. godine osvojili mandate. NBL će ako joj se pruži prilika raditi na fiskalnoj politici, smanjenju poreza kada je u pitanju realni sektor a plaće se u svakom slučaju moraju povećati i to na račun nerealnog sektora. Sve je to vezano tako da izvršna vlast kroz institucije mora raditi svoj posao ako bi došlo do realizacije ovoga što sam naveo. Oni koji najbolje znaju šta je problematika u ovoj državi su upravo ljudi koji se nalaze na lokalnom nivou kao što su načelnici ili  vijećnici a nikako oni koji nikada nisu bili u dodiru sa običnim narodom”, kazao je Ibrahim Hadžibajrić.

Prisutnima se obratio i Sead Džafić, čovjek koji je mnoge iznenadio svojom pobjedom u utrci za načelnika Kalesije 2016. godine. Danas iza Džafića stoje brojni uspješni projekti a treba istaći i to da je Džafić  jedini načelnik koji se odrekao načelničke plate i službenog automobila i drugih pogodnosti na koje je kao načelnik imao pravo.

Pored Džafića i vijećnici  Nezavisne bosanskohercegovačke liste u OV Srebrenik, nije troje, također su se odrekli svih primaja kao vijećnici te su novac usmjerili u fond za stipendiranje učenika i studenata.