Neodoljivi veganski puding od tamne čokolade

Neodoljivi veganski puding od tamne čokolade

RSD Sloboda

Recept koji danas za vas pripremamo, veganski puding od tamne čokolade ne zahtijeva kuhanje, a napravljen je od neočekivanog sastojka – avokada!

On je izuzetno ukusan, a sadrži nešto oko 200 kalorija, ima mnogo proteina i nizak sadržaj šećera. Ono što je još dobro kod ovog recepta, potrebno je samo pet minuta kako biste ga napravili, prenosi zdravija.

RMU Banovići

Avokado se preporučuje kao izvor mononezasićenih masti, tako da se ne morate brinuti za oko 13 grama ukupne masti u ovom receptu. Mononezasićene masti pomažu da se smanji rizik od srčanih bolesti i moždanog udara smanjenjem nivoa LDL holesterola (LDL je “loš” tip holesterola).

Sastojci:
2 srednja avokada
1 čaša bademovog mlijeka
3/4 šolje organskog kakao praha
1/3 šolje javorovog sirupa ili meda
1 kašičica ekstrakta vanilije
1/4 kašike cimeta
1 prstohvat morske soli
Priprema:

Isijecite i izgnječite avokado. Stavite avokado u vaš mikser i dodajte bademovo mlijeko (ili kokosovo mlijeko). Dodajte organski čisti javorov sirup, kakao prah, ekstrakt vanile, cimet i morsku so.

Blendajte velikom brzinom dok smjesa ne postane kremasta. Servirajte u vaše omiljene posudice za desrt i uživajte odmah, ili stavite u frižider da se ohladi za kasnije. Puding možete ukrasiti voćem po izboru ili listićima svježe mente.

Ne postoji ništa bolje od glatke, luksuzne teksture čokoladnog pudinga. Međutim, kupljeni puding može da sadrži vještačke sastojke, kao i previše šećera. Zato smo odlučili da napravimo zdravi, veganski tamni puding od čokolade koji sadrži malo kalorija po porciji i ne sadrži više od 12 grama šećera.

Najbolji dio ovog bogatog, svilenkastog veganskog čokoladnog pudinga je osim neočekivane upotrebe avokada, koji je mnogima omiljeni sastojak, je svakako činjenica da ovaj recept ne zahtijeva kuhanje, i spreman je za jesti za oko pet minuta ili manje.

Kada pripremite ovaj neodoljivi slatkiš, šaljite nam svoje utiske i fotografije!

Možda vam bude interesantno: Proso – kako se sprema i ideje uz šta sve možete da ga jedete

Recipe by: livestrong.com

(zdravija.com)