Narednih dana u BiH temperature do 38 stepeni

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati pretežno sunčano vrijeme.

U jutarnjim satima po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne će biti magle ili niske naoblake. U drugoj polovini dana se prognozira umjeren razvoj oblačnosti koji u poslijepodnevnim satima može usloviti lokalne pljuskove u zapadnim, jugozapadnim, centralnim i jugoistočnim područjima Bosne i istoku i sjeveru Hercegovine. Pljuskovi bi većinom bili slabi i kratkotrajni. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 29 i 34°C, na jugu zemlje do 36°C.

Menprom

Sutra će prije podne preovladavati sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne je moguća magla ili niska naoblaka. U drugoj polovini dana se prognozira razvoj oblačnosti koji će u poslijepodnevnim satima usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Bez padavina na jugu, sjeveru i sjeveroistoku zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar većinom jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu zemlje od 21 do 25°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 30 i 36°C, na jugu zemlje do 38°C.

U petak prijepodne sunčano sa malom do umjerenom naoblakom. U drugoj polovini dana se prognozira jači razvoj oblačnosti koji će usloviti jače pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C, na jugu zemlje od 22 do 26°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 30 i 36°C, na jugu zemlje do 38°C.

U subotu prijepodne u Bosni pretežno oblačno sa pljuskovima i grmljavinom. Jače nevrijeme se očekuje u ranim jutarnjim satima. U Hercegovini prije podne sunčano sa malom do umjerenom naoblakom. U drugoj polovini dana lokalni pljuskovi se očekuju u Hercegovini, centralnim i jugozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 15 i 19°C, na jugu zemlje od 22 do 26°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30°C, na jugu zemlje od 33 do 38°C.

(Haber)

RSD Sloboda