Nakon završenog rangiranja: JU MS Ekonomsko-hemijska škola u Lukavcu na odličnom 10. mjestu

Nakon završenog rangiranja: JU MS Ekonomsko-hemijska škola u Lukavcu na odličnom 10. mjestu

RSD Sloboda

Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona Tuzla objavio je preliminarne rezultate vrednovanja rada osnovnih i srednjih škola Tuzlanskog kantona u školskoj 2017/18. godini.

Prema objavljenim rang listama ponovo prvo mjesto osvojila je Behram-begova medresa Tuzla sa (6325) bodova. Druga je MSŠ Gradačac (6262) a reća MSŠ Gračanica (5142).

RMU Banovići

Nakon obavljenog vrednovanja srednjih škola na području Tuzlanskog kantona od strane Pedagoškog zavoda TK za školsku 2017/18. godinu na području Općine Lukavac rezultatima mogu biti najviše zadovoljni u JU Mješovita srednja Ekonomsko-hemijska škola. Od svih srednjih škola sa ovog područja najbolje je plasirana upravo Ekonomsko-hemijska škola Lukavac koja je zauzela visoko 10 mjesto u vrednovanju svih mješovitih srednjih škola na cjelokupnom području TK-a.

„Za ovakav ostvaren rezultat najviše su zaslužni uposlenici ove škole ali i učenici koji svojim predanim radom kako u nastavnom tako i u vannastavnom procesu doprinose da ova škola iz godine u godinu bilježi sve zapaženije rezultate na svim poljima. Posebno nas raduje činjenica da je za ostvareni rezultat zaslužan i veliki broj humanitarnih akcija kojima se kod naših učenika razvija i njeguje humanost, empatija, solidarnost i altruizam koje smatramo najznačajnijim, a danas pomalo i zaboravljenim ljudskim vrijednostima u našem društvu“ , izjavili su iz Ekonomsko – hemijske škole u Lukavcu.

This slideshow requires JavaScript.