Nakon pucnjave: Vozilo pronađeno u Donjoj Paklenici, Hasanbašić pobjegao u minsko polje

REKLAMA
Iz MUP-a ZDK su saopćili kako su njihovi službenici na terenu te da se još uvijek traga na određenim lokacijama, a iz Helikopterskog servisa Republike Srpske (HSRS) za Klix.ba je potvrđeno da su u mjestu Donja Paklenica locirano vozilo i Hasanbašić.

“Pretraga terena helikopterom je prestala oko 16:15 sati, a vozilo Škoda Octavia bez registarskih oznaka je locirano u mjestu Donja Paklenica koje se nalazi između Zavidovića i Maglaja. Bjegunac je prolazio kroz policijske blokade, a u ovom zaseoku je parkirao vozilo”, kazali su za Klix.ba iz Helikopterskog servisa RS.

Menprom

Dodali su kako su na mjesto događaja stigle i specijalne snage MUP-a RS i FBiH. Hasanbašić je pobjegao u šumu, a potraga za njim nije mogla biti nastavljena jer se radi o miniranom terenu zbog čega je i sam u opasnosti.

“Taj teren smo pretraživali dva sata, proširili smo potragu i na rejon Donje Paklenice, pregledali smo sve pristupne puteve i pravce koje je mogao koristiti u bjekstvu, a rijekom nije nikako mogao pobjeći jer je povećan nivo vode. Radi se o osobi koja je poznata policiji”, dodali su iz HSRS.

Uslovi za pretragu helikopterom bili su izvrsni zbog čega je i veoma lako uočeno vozilo koje je Hasanbašić koristio za bijeg iz Doboja, a jedinu otežavajuću okolnost predstavljala je šuma i jele ispod kojih se mogao sakriti prilikom nadlijetanja helikoptera.

Na tom lokaliteti ima i napuštenih kuća, a policija će nadgledati šire područje oko Donje Paklenice.

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske danas su uhapsili B. Ć. iz Tešnja koji je u vrijeme incidenta u Doboju bio s Hasanbašićem.

RSD Sloboda