Najava programa završnog dana Književnih susreta Cum grano salis

RSD Sloboda

19. Književni susreti Cum grano salis, održavaju od 4. – 7.9.2019. u Tuzli. Bogat, raznovrstan, a prema velikom interesovanju posjetilaca bi se moglo reći i veoma zanimljiv program, završava se u subotu , 7.9. u 20.00 sati u Narodnom pozorištu Tuzla, Ceremonijom dodjele Nagrade Meša Selimović za najbolji roman objavljen u 2018. na govornom prostoru Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore. Odluku o najboljem romanu donijeće Mile Stojić, predsjednik, te Faruk Šehić, Andrej Nikolaidis, Robert Perišić i Vladimir Arsenić, članovi žirija. Svečanu ceremoniju vodiće Kristina Ljevak.

U umjetničkom dijelu programa nastupiće hor Pontanima sa gostujućim horom choRinteRkultuR iz Švicarske, izvedbom Male simfonije religija i kultura.

RMU Banovići

Prije toga, tuzlanska publika će imati priliku, u Ateljeu Ismeta Mujezinovića, u 11.00 sati prisustvovati Obilježavanju dva književna života, rođendana i jubileja: Pjesničkom čitanju Bisere Alikadić i Adise Bašić. Jedinstvena je prilika da se na jednom mjestu predstave djela dvije bosanskohercegovačke pjesnikinje, najbolje živuće bh pjesnikinje Bisere Alikadić i jedne od najboljih pjesnikinja nove generacije Adise Bašić. Prof. dr. Anisa Avdagić će biti uvodničarka i moderatorica.