MUP TK: Privedeno osam osoba nakon deblokade petlje Šićki Brod

RSD Sloboda

Jutros u 06.00 sati Jedinica za podršku MUP-a Tuzlanskog kantona uz asistenciju Specijalne policijske jedinice FUP-a je provela kordiniranu akciju deblokade magistralnih puteva M-1.8, M-18 i M-4 na petlji Šićki brod ( koja je držana u blokadi od 28. februara 2018. godine.) te je omogućeno nesmetano odvijanje saobraćaja na navedenom lokalitetu, odnosno na magistralnom putu Orašje – Tuzla – Sarajevo.

Prilikom provođenja navedenih aktivnosti od strane policije je upotrebljen minimum sile i to samo prema licima koja su bila u vidno alkoholisanom stanju i koja su pružala otpor prema policijskim službenicima, tom prilikom dva lica su zatražila ljekarsku pomoć i preveženi su na UKC Tuzla. Takođe, tokom akcije 8 lica je privedeno u Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog Kantona radi kriminalističke obrade i protiv istih će biti poduzete zakonom propisane mjere.

RMU Banovići

Među privedenim licima su i dvije osobe starosne dobi od 19 i 21 godine. Tokom provođena navednih aktivnosti policija je utvrdila prisustvo većeg broja lica mlađe starosne dobi, kao i lica koja nisu sa područja Tuzlanskog kantona, saopšteno je iz MUP-a TK.