MUP TK će osigurati održavanje sjednice Skupštine RMU “Banovići”

MUP TK će osigurati održavanje sjednice Skupštine RMU “Banovići”

RSD Sloboda

Vlada je donijela zaključak kojim se prihvata Informacija Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i na osnovu nje poduzela aktivnosti iz nadležnosti Kantonalne vlade, s ciljem osiguranja uslova za nesmetano održavanje desete vanredne sjednice Skupštine privrednog društva RMU „Banovići” d.d. Banovići, koja će se održati u ponedjeljak, 21. oktobra 2019. godine u Banovićima, u prostorijama Radničkog doma, sa početkom u 12.00 sati.

S tim u vezi Vlada je zadužila Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i Upravu policije Tuzlanskog kantona da poduzmu sve zakonom propisane mjere i aktivnosti, kako bi se omogućio nesmetan rad i održavanje sjednice Skupštine privrednog društva RMU „Banovići” d.d. Banovići, uključujući i angažman policijskih službenika, kojim će se osigurati da na sjednici Skupštine Privrednog društva RMU „Banovići” d.d. Banovići prisustvuju samo ovlaštene osobe, u skladu sa Zakonom o privrednim društvima.

RMU Banovići

„Niti jedan pojedinac, interesna grupa ili dio teritorije ne mogu biti iznad zakona i države ili izvan ustavno – pravnog poretka Kantona, Federacije ili države Bosne i Hercegovine”, rekao je ministar unutrašnjih poslova Sulejman Brkić.