Monstruozno: Alem Delić iz Travnika pretukao i silovao nemoćnu staricu

RSD Sloboda

Alem Delić (20) iz Travnika uhapšen je zbog sumnje da je brutalno pretukao i silovao 67-godišnju komšinicu iz Banje Luke.

Napad se dogodio početkom sedmice kada je Delić, najvjerovatnije pod dejstvom narkotika, ušao u staricin stan i batinama je prisilio na seksualni odnos.

RMU Banovići

 

Poznavao žrtvu

 

Žrtvu je veoma dobro poznavao, jer oboje žive kao podstanari u istoj kući u Banjoj Luci.

Znajući da je komšinica sama, osumnjičeni je to iskoristio, pa je ušao u njen dio kuće i odmah je napao. Šakama ju je izudarao po glavi, nanevši joj višestruke povrede, a potom je brutalno silovao.

Izvor blizak istrazi kaže da starice nije prijavila napad i sve je otkriveno nakon što su njene komšije primjetile da je teško povrijeđena.

– Kada su vidjeli kakve je povrede imala komšije su je odvezle u bolnicu, gdje je zadržana na liječenju i njeno stanje je stabilno. Ni komšijama nije želela da se povjeri, a sve je prijavljeno tek kada su lekari shvatili da je bila žrtva silovanja – kaže izvor iz policije.

Policija je u stanu starice izvršila uviđaj i Delić je ubrzo pronađen i uhapšen, jer je pronađen veliki broj dokaza koji ga dovode u direktnu vezu sa ovim zločinom.

Na teret mu se stavlja teži oblik silovanja, za koji je zaprijećena kazna od pet do 15 godina zatvora i izuzeto je od ublažavanja kazne.

 

Obavljen uviđaj

 

Nezvanično saznajemo da je Delić duže vrijeme boravio u Banjoj Luci, gdje se i zaposlio i živio kao podstanar. Ranije nije dovođen u vezu sa seksualnim deliktima, ali se nalazio pod istragom zbog nanošenja tjelesnih povreda i krađe.

 

Određen pritvor

Na prijedlog Tužilaštva banjalučki Okružni sud Ameru Deliću juče je odredio jednomesečni pritvor.

– Pritvor je zatražen zbog bojazni da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, kao i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela – rekla je portparol OJT Banjaluka Maja Đaković Vidović.

 

(Avaz)