Matura u Zavodu za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju

RSD Sloboda

Učenici JU Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla današnji dan pamtiti će po izvanrednoj zabavi i druženju koje je upriličeno u prostorijama Zavoda.

“Zajedno sa ostalim učencima, roditeljima, nastavnicima i prijateljima Zavoda organizovali smo zabavu na kojoj smo poslali svi svima puno lijepih poruka, riječi, zagrljaja, pogleda i ljubavi. Među prisutnima su bili i oni ljudi koji se svojom čistom ljubavlju, iskrenom željom i jakom voljom neumorno bore za sve one male tanane duše, pune ljubavi i radosti, koje mogu doprinijeti stvaranju ljepšeg društva.  To su, svakako  roditelji naših učenika kojima smo dodijelili titulu heroja života. S tim u vezi, u okviru današnje mature, za sve heroje naših učenika su upriličene zahvalnice kao znak da nisu sami u svojoj borbi za bitnost  malih tananih duša”, kazao je Damir Muratović, direktor Zavoda za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju.

RMU Banovići

Zabavu je obogatio i program izbora Miss i Mister mature, te  Miss i Mister fotografije, haljine, odijela, šarma, frizure.

Titule Miss i Mister mature za osnovnu školu ponijeli su Lejla Goletić i Enver Čivić dok su  titule  Miss i Mister mature za srednju školu su ponijeli su Lejla Salihović i Amir Alić.

Raznovrstan muzički sadražaj praćen je plesnim koreografijama svih prisutnih

Ova zabava je podržana je i od prijatelja Zavoda a to su: Wave organizacija, Adriatic osiguranje, Vijeće roditelja Zavoda, d.o.o. Frizerland, Advokatski ured Amila Mimica Kunosić, JU Mješovita srednja škola Tuzla, frizerski salon Harry, frizerski salon  The Berber, zlatara Žilić, Fotostudio Muđi, pekara Hukić, pekara Klas-Srebrenik, pekara Vrabac, Bueno Tuzla, d.o.o. Dukat, Auto škola Start, gosp. Nedžad Arnaut, gospođa Amela Galešić.