Majka i kćerka DILERKE vrbovale popa jer je NAJMANJE SUMNJIV, za transport droge plaćale 5.000?

RSD Sloboda

U selu Lopaši svi su u šoku i, kako kažu, nikada im na pamet nije palo da njihove dvije komšinice trguju narkoticima.

Svetlana Popadić (46) i njena kćerka Ana (24) iz sela Lopaši kod Požege, koje su uhapšene prije dva dana, plaćale su za transport narkotika oko 5.000 eura, kako se nezvanično saznaje. One su “pale” nakon što je sveštenik Milan Jordović (41) “propjevao” u policiji i ispričao na koji način su on i njegov prijatelj, nekadašnji vjeroučitelj Zoran Marinković (43), prevozili drogu iz Albanije, pišu “Večernje novosti“.

PropellerAds

Pop i vjeroučitelj su privedeni još 27. februara u Mrčajevcima, kada je policija pretresla “pasat” u kom su se vozili. U prepravljenom bunkeru auta otkriveno je 27 kilograma “skanka”, zapakovanog u 52 paketa. Pretpostavlja se da je droga bila namjenjena za tržište Švajcarske, a navodno je Jordović najmanje šest puta išao u Albaniju po narkotike.

U prvom pojavljivanju pred tužiocem Marinković je priznao da je počinio krivično delo koje mu se stavlja na teret, dok se Jordović branio šutnjom, ali je kasnije odlučio da progovori. Nezvanično, on je to učinio kako bi se nagodio sa tužiocem, te da se zauzvrat kazni sa jednogodišnjom kaznom nošenja nanogvice u kućnom pritvoru.

Pošto je policija dobila potrebna saznanja o kretanju Svetlane i Ane Popadić, krenulo je praćenje i prismotra osumnjičenih. Ubrzo su bili prikupljeni svi dokazi da se i njih dvije privedu istražnim organima, pa su uhapšene po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Čačku.

– Svetlana je vrbovala sveštenika Jordovića, jer je po njenom mišljenju, on kao svešteno lice, bio najmanje sumnjiv policiji. Naime, posao je tekao tako što bi ljudi iz Srbije, uključujući i Jordovića, odlazili na određenu lokaciju u Albaniju gdje bi parkirali automobil, ostavljajući ga otključanim. Poslije određenog vremena bi bili pozvani da dođu po kola, i dalje bi ih dovezli do Srbije. Na dogovorenom mjestu su ostavljali auto, a neko drugi bi ga odatle preuzimao – kaže izvor blizak istrazi.

Inače, Svetlana je prije više od osam mjeseci bila uhapšena zajedno sa D. B. (36) iz Požege, pošto je granična policija na prelazu Horgoš u njihovom automobilu pronašla 30 kilograma “skanka”. Ona je, međutim, ubrzo puštena iz pritvora, jer je D. B. tada svu odgovornost preuzeo na sebe.

U selu Lopaši svi su u šoku i, kako kažu, nikada im na pamet nije palo da njihove dvije komšinice trguju narkoticima.

– Dobro, novca imaju, često viđamo Svetlanu kad u bijelom autu sa zatamnjenim staklima prolazi do kuće, ali to je sve. Nikakvih incidenata i okupljanja sumnjivih tipova tu nije bilo, koliko mi znamo. Otkuda im pare, nismo mogli znati – govori komšinica Popadića.

U kući Svetlana živi sa mužem Milenkom i sinom Aleksandrom, a Ana je u Prilipcu i ima mjenjačnicu u Požegi.

– Ane mi je žao. Uvijek sam mislila kako je to fino dijete. Nadam se da neće veliku kaznu dobiti – još jedna komšinica objašnjava, kako ni najmanje sumnje u Popadiće nije imala.

PREPRAVLJENI AUTOMOBILI

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija u kojima žive osumnjičene policija je pronašla 1.035 američkih dolara, 280 eura, 28.060 dinara, 50 kanadskih dolara, 70 konvertibilnih maraka i 40 švedskih kruna, za koje se sumnja da su stečeni prodajom narkotika. Takođe, od njih je oduzeto i šest automobila, i to dva “audija A4”, dva “sitroena”, novije proizvodnje, po jedan “suzuki” i “pežo”. U većini ovih automobila, kako se saznaje, specijalno su bili napravljeni bunkeri za transport droge.

(Haber)

PropellerAds