Lijek za ispucale pete

Lijek za ispucale pete

RSD Sloboda

Najbolji kućni pripravci za “liječenje” ispucalih peta podrazumijevaju moćne hranljive kreme koje se nanose prije spavanja.

 

PropellerAds

Da abiste spriječili da vam pete budu suve i ispucale, najbolje je da ih na odgovarajući način hidrirate i stružete. Ali, ako su već ispucale, postoji niz načina na koje se možete riješiti ovog problema, i to bez odlaska kod pedikira.

Najbolji kućni pripravci za “liječenje” ispucalih peta podrazumijevaju moćne hranljive kreme koje se nanose prije spavanja. Vazelin, lanolin, ši i kakao puter pokazali su se odličnim sredstvima za njegu peta, pod uslovom da ih pravilno nanosite.

Nekim od njih premažite pete uveče, neposredno prije odlaska u krevet, a preko nazujte čarape, i to bijele. Naime, one u boji mogu da ostave fleke na stopalima!

Jednostavno sredstvo za njegu suhih i ispucalih peta u kućnim uslovima jeste turpija. Uz pomoć nje skinite naslage suhe kože, a potom, za postizanje boljih i bržih rezultata, dobro namažite stopala odgovarajućom kremom ili uljima kao što su kokosovo ili bademovo. Koža će poslije njih biti meka.

 

(Avaz)

PropellerAds