LDS BiH nastavlja sa širenjem: Formiran Opštinski odbor LDS Kalesija (Video/Foto)

REKLAMA

Kantonalni odbor Liberalno demokratske stranke Tuzlanskog kantona danas je održao svečanu sjednicu izbora predsjedništva Općinskog odbora LDS-a  Kalesiji.

Na mjesto predsjednika OO LDS-a Kalesija imenovan je Mustafa Ključanin a pored predsjednika izabrano je i rukovodstvo OO LDS-a Kalesija kojeg će činiti mladi, perspektivni i uspješni ljudi. Svi oni koji su večeras bili prisutni na Sjednici,  stava su da je krajnje vrijeme da se u državi dogode neke promjene. Da se zaustavi odlazak mladih i što više ulaže u razvijanje ekonomije.

Menprom

“Nama je Kalesija posebno značajna i danas smo izabrali rukovodstvo koje će doprinijeti da  Liberalno demokratska stranka  na predstojećim izborima postigne dobar rezultat. Liberali se šire u Tuzlanskom kantonu i već iduće sedmice nastavljamo u Gradačcu, nakon toga u Živinicama ćemo imati jedan skup gdje ćemo pokazati koji su to ljudi koji nama svakim danom prilaze a liberali na TK svakim danom sve više i više jačaju. Naša parola je ekonomija, zapošljavanje, ostanak mladih, ekologija i Evropa, to su naši ciljevi”, istakao je Edim Kadić predsjednik Kantonalnog odbora LDS-a TK.

Prisutnim simpatizerima Liberalno demokratske stranke obratio se i sam predsjednik LDS-a BiH Amir Husarić, podsjećajući ih na historiju LDS-a  i ne poričući da su i oni kao i sve druge stranke ponekad možda “vukli” pogrešne poteze, sa razlikom što , kako kaže, liberali znaju gdje su pogriješili  i upravo zbog toga iste greške neće praviti dva puta.

“Od samog osnivanja i Kongresa iz 1989. godine na kome sam bio, sve do danas sam ostao član LDS-a a u proteklim godinama sam prošao mnoge funkcije i pozicije. Danas sam predsjednik LDS-a BiH i moram reći da je prava rijetkost da neko ko nije iz Sarajeva bude predsjednik neke političke stranke ali eto nekako smo se uspjeli izboriti za tu poziciju. Ono što je dobro za Tuzlanski kanton jeste to da imamo predsjednika stranke. 1990. godine, na prve Izbore BiH, LDS BiH je izašao i ostvario značajan rezultat. Ono što je još interesantno za LDS,  je to da je riječ o stranci u čije prostorije je, nakon njenog formiranja, došao i sam Alija Izetbegović da uzme informacije kako se formira jedna politička organizacija a tu informaciju je potvrdio i bivši predsjednik Rasim Kadić. Zbog kompletne situacije u državi , naše mišljenje je da trenutni politički akteri koji sada obnašaju vlast u državi, a prije svega mislimo na SDA, SBB i HDZ, ne smiju dobiti podršku naroda na predstojećim izborima. Naravno ne bi je trebali dobiti ni oni koji su se  na neki način razišli sa SDA pred izbore a  da bi se ponovo nakon izbora sastali, jer čini mi se da je to sve strateški odrađeno”, kazao je predsjednik Liberalno demokratske stranke BiH.

Husarić je istakao i to da je Liberalno demokratska stranka , stranka koja ima svoj evropski identitet i da su oni punopravni članovi Alijanse liberala i demokrata Evrope  ističući i to da na predstojećim izborima očekuju podršku svih liberalnih evropskih zemalja.

(Objektivno.ba)

RSD Sloboda