Lagumdžija: Podjela u Evropi više nije na ljevicu i desnicu

Lagumdžija: Podjela u Evropi više nije na ljevicu i desnicu

RSD Sloboda

Tema razgovora u Pressingu N1 televizije sa Zlatkom Lagumdžijom, nekadašnjim predsjedavajućim Vijeća ministara i ministrom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, te liderom Socijaldemokratske partije, su bila dešavanja u svijetu. Kako je kazao, ideološke podjele u Evropi su stvar prošlosti.

Govoreći o svojem angažmanu u svijetu, istakao je da je bio učesnik susreta različitih vrste na kojima je bio u prisustvu političara iz različitih dijelova svijeta smatrajući to “borbom za svoju zemlju”. Ukazao da je “Bosna i Hercegovina dobar materijal za lobiranje”, piše “N1“.

PropellerAds

“Bosna i Hercegovina je apsolutno dobar materijal za lobiranje. Dok sam bio ministar vanjskih poslova često sam lobirao za BiH, ali u zadnje četiri godini sam proveo da bez ijednog centa ili pare iz budžeta.. Putovao sam zaista mnogo, držao sam predavanja na nekim respektabilnim institucijama”, rekao je.

Potom je naglasio sljedeće:

“Ja nemam problem da budem uspješan u borbi za svoju zemlju. Nemam problem da lobiram i budem uspješan o tome jer imam dobar proizvod. Oni itekako imaju razumijevanja, mi imamo mnogo više prijatelja vani nego što to danas izgleda. Nek se oni koji se pitaju sa svojih mindera ili sećija, nek se zapitaju zašto oni nisu tamo. Nek’ se zapitaju kako nas nema više tamo, a ne otkud ja tamo”.

(N1)

PropellerAds