KV SBiH TK: Vlada TK nema kapacitet da riješi ni jedno bitno pitanje

Stranka za BiH je iznenađena glasanjem poslanika SDA ,SBB,SDP i PDA u parlamentu FBIH koji su donijeli izmjene Krivičnog zakona FBiH. Začuđuje to glasanje ako se zna da ove stranke proklamuju Evropski put BiH i pravnu državu.

Menprom

Stranka za BiH je preko predsjednika uputila otvoreno pismo strankama i predsjedničkim kandidatima tih stranaka da se odrede spram glasanja njihovih poslanika u parlamentu FBiH kada su donesene izmjene Krivičnog zakona. Očigledno je da složna braća iz ove četiri stranke prave državu za sebe i svoje stranačke podobnike i ne čudi što narod masovno iseljava. Sada znamo od koga narod i bježi. Jasno je sada da su izbori samo maska, a da ove četiri stranke rade zajedno i da sa njima budućnosti nema.

Treba napomenuti da od federalnih poslanika iz ovog kantona građani nisu imali nikakve koristi i da putem njih nije realizovan nijedan bitan projekat za kanton. Oni su očito tu samo zbog sebe i vrijeme je da to građani prepoznaju.

Štrajk doktora i stomatologa je podržan od strane Stranke za BiH na način da smo potpisali inicijativu za održavanje vanredne sjednice jer je očito da Vlada TK nema kapacitet da riješi nijedno bitno pitanje na TK-u. Oni su opterećeni borbama unutar sebe i stranaka u kojima su do juče bili i građani su taoci borbe tajkunskih klanova koji prijete da parališu kanton i da putem malog broja podobnih vladaju kantonom i njegovim resursima.

Napominjemo takođe da je na sceni sukob za prevlast nad resursima kantona koji se očito ne koriste za dobrobit građana nego za bogaćenje pojedinaca i jačanje njihove moći.

Zdravstevni sistem takođe plaća cijenu jer je u pitanju ko će upravljati sindikatom, jer je sindikat važan segment u procesu stranačkog zapošljavanja , jer daju određene saglasnosti, a sa druge strane u pitanju je ogroman nekontrolisani novac koji cirkuliše u zdravstvenom sektoru.

Jedini koji imaju štetu su pacijenti i njihov novac se troši netransparentno i nerijetko se upućuju na privatne klinike koje su zajedno sa proizvođačima lijekova jedino bitni za ove na vlasti.

RSD Sloboda