“Konzum” izlazi, “Bingo” ulazi u “BBI centar”: Novi supermarket u Sarajevu na 1.200 kvadrata

REKLAMA

Kompanija “Bingo” iz Tuzle namjerava otvoriti svoje prodavnice na još dvije lokacije na kojima je sada hrvatski trgovinski lanac “Konzum”.

Jedna od tih lokacija je “BBI centar” u Sarajevu, a druga je u Jablanici, piše “Biznisinfo“…

Menprom

“Bingo” je u vezi s ovim zatražio i mišljenje Konurencijskog vijeća BiH.

“Podnosilac zahtjeva traži mišljenje od Konkurencijskog vijeća u vezi postojanjа obaveze podnošenja prijave koncentracije obzirom da privredi subjekt Bingo ima namjeru da sa društvom koje vrši iznajmljivanje poslovnih prostora u Sarajevu zaključi ugovor o zakupu, na osnovu kojeg bi ušao u zakup poslovnog prostora veličine oko 1.200 m2 na adresi BBI Centar, Trg djeceSarajeva br.1, 71 000 Sarajevo za potrebe obavljanja svoje djelatnosti tj. Maloprodaje prehrambenih proizvoda i roba široke potrošnje”, navodi se u jednom od dva zahtjeva.

U navedenom poslovnom prostoru se trenutno nalazi maloprodajni lanac “Konzum” koji također obavlja istu djelatnost, na osnovu ugovor o zakupu.

Na ovaj način “Bingo” će dodatno ojačati svoju poziciju u glavnom gradu BiH. Podsjetimo da je “Bingo” početkom godine kupio tržni centar Alta iz kojeg će uskoro izaći “Konzum”, što znači da će tuzlanski lanac uskoro dobiti dva velika supermarketa u centru Sarajeva.

Kada je riječ o objektu u Jablanici, “Bingo” je već vlasnik tog poslovnog prostora na adresi ul. Jaroslava Černija bb.

“U predmetnom poslovnom prostoru se trenutno nalazi maloprodajni lanac Konzum na osnovu ugovora o zakupu. Konzum izlazi iz navedenog poslovnog prostora te isti preuzima privredni subjekt Bingo”, navodi se u “Bingovom” zahtjevu kada je riječ o objektu u Jablanici.

 

RSD Sloboda