Komšić: Odlični rezultati u Tuzlanskom kantonu su rezultat odgovornog pristupa doktora

Komšić: Odlični rezultati u Tuzlanskom kantonu su rezultat odgovornog pristupa doktora

RSD Sloboda
Sastanku su prisustvoavali gastroenterolog Nermin Salkić, šef ginekologije UKC Tuzla Igor Hudić i ginekolog Zlatan Fatušić.

Tokom sastanka iznijeti su prijedlozi i ideje o cjelokupnom jačanju i unaprjeđenju zdravstvenog sistema Bosne i Hercegovine. Razgovarano je o stanju zdravstvenog sistema u Tuzlanskom kantonu i u Bosni i Hercegovini, s posebnim akcentom na tekuće izazove u borbi protiv pandemije koronavirusa.

RMU Banovići

Istaknuto je da su zadovoljavajući rezultati u borbi protiv pandemije koronavirusa u Tuzlanskom kantonu rezultat timskog rada svih radnika u zdravstvenom sistemu, kao i rezultat preventivnih mjera koje su poduzete u cilju sprječavanja širenja virusa.

Sagovornici su konstatirali da zdravstveni sistem Tuzlanskog kantona opskrbljuje skoro milion stanovnika Bosne i Hercegovine te da u tome smislu treba jaču institucionalnu podršku.

Član Predsjedništva Željko Komšić čestitao je ministrici Čolić kao najodgovornijoj osobi za stanje zdravstvenog sistema u Tuzlanskom kantonu na odličnim rezultatima i odgovornom suočavanju sa svim izazovima pandemije.

Sastanaku je prisustvovao i predsjednik Kluba DF-a u Skupštini Tuzlanskog kantona Mahir Mešalić, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(FENA)