Kokosovo ulje je sjajan borac protiv strija, zanoktica i mnogih drugih stvari

Kokosovo ulje je sjajan borac protiv strija, zanoktica i mnogih drugih stvari

RSD Sloboda
Kokosovo ulje može zamijeniti običnu kremu ili losion za tijelo tako što se nanese na suhu ili vlažnu kožu, razmaže i pusti se da ga koža upije. Najbolje ga je koristiti čistog, jer u kupovnim losionima ima dosta štetnih sastojaka koji štete koži.

Ako želite skinuti šminku, učinite to tako što ćete na lice nanijeti ulje i odmah ga isprati kako ne bi začepilo pore. Ukoliko ga kombinirate sa sodom bikarbonom, dobit ćete piling za čišćenje kože. S druge strane, piling za tijelo možete napraviti od šećera i soli, dokle god u miks dodajete pet puta više ulja od količine soli.

RMU Banovići

Čisto ulje koristite kao masku za kosu tako što ćete na kosu prije pranja nanijeti kašikicu ulja, ostaviti da djeluje pola sata i zatim oprati kosu. Ono pomaže i kod ispucalih vrhova.

Ukoliko želite mirišljavu kupku, ubacite deset kapi eteričnog ulja narandže sa dvije kašike kokosovog ulja. Ova kupka može pomoći suhoj i dehidriranoj koži.

Možete ga nanositi na suhe pete ili stopala prije spavanja, utrljati na nokte kako bi nahranilo nokte i uklonilo zanoktice te koristiti za prevenciju strija.

(Klix.ba)