KAO U NAJBOLJA VREMENA: “Širbegović” povećao prihode 20 posto!

KAO U NAJBOLJA VREMENA: “Širbegović” povećao prihode 20 posto!

RSD Sloboda

U protekle dvije godine građevinska kompanija “Širbegović” iz Gračanice investirala je više od 10 miliona KM u proširenje kapaciteta i modernizaciju opreme.

Zahvaljujući tim investicijama značajno je podignut kapacitet proizvodnje, produktivnost i kvalitet proizvoda.

– Proširenje tržišta na Austriju i Njemačku uz ispunjavanje vrlo rigoroznih zahtjeva na tim tržištima, kao i jačanje naše pozicije na tržištu BiH, Hrvatske, Srbije, Slovenije i Crne Gore, bilo je ključni uslov za ostvarivanje naših poslovnih ciljeva, navode iz gračaničke kompnaije

“Širbegović” je ostvario rast prihoda 20 % u odnosu na prošlu godinu.

-Vrlo smo zadovoljni sa ostvarenim poslovnim rezultatom, i očekujemo nastavak trenda rasta u narednim godinama. Rast prihoda je pratio i rast prihoda plata zaposlenih, što je imalo za posljedicu da nemamo fluktuaciju radne snage. Povećanje produktivnosti i dalji rast plata zaposlenika sa ciljem da očuvamo postojeću uposlenost od cca 400 zaposlenih ostaje jedan od ključnih strateških ciljeva u narednom periodu, navode iz kompanije.

Kompanija treunto realizuje nekoliko velikih projekata – kao što su Delta planet u Banjoj Luci, Bingo u Maglaju, Tehnomax u Sutorini u Crnoj Gori, te Arena Retail Park u Zagrebu (na fotografiji), izvještava Indikator.ba.

(Indikator)