Jaja s gljivama

Jaja s gljivama

RSD Sloboda

Sastojci (za 4 osobe): 

500 g šampinjona,

RMU Banovići

4 kašike ulja,

2 kašičice začina za povrće,

2 čehna bijelog luka,

pola kašičice sušenog origana,

1 kašičica nasjeckanog peršuna,

4 jaja,

4 bjelanca,

so.

Priprema: 

  1. Oprane i očišćene šampinjone narežite na listiće i propržite na zagrijanom ulju. Dodajte začin za povrće, nasjeckani bijeli luk i dinstajte dok ne ispari sva tečnost. Na kraju umiješajte origano i peršun.

  1. Umutite 4 jaja, a od bjelanaca napravite čvrsti snijeg. Snijeg umiješajte u jaja i smjesu malo posolite. Na zagrijano ulje u široj tavi izlijte pripremljenu mješavinu s jajima, smanjite vatru i pecite oko pola minute.

  1. Na jednu stranu omleta saspite šampinjone i preklopite.

(Avaz)