Izrešetao suprugu sa pet hitaca pa presudio i sebi

Izrešetao suprugu sa pet hitaca pa presudio i sebi

RSD Sloboda

Dan nakon velike tragedije u Pelagićevu, gdje je Nikola Pelagić (58) ispred porodične kuće hicima iz pištolja ubio suprugu Darinku (55), a potom se ubio, još nije poznat motiv za ovaj krvavi zločin.

Prijetio ukućanima

U Pelagićevu se nezvanično moglo čuti da je Nikola u suprugu ispalio pet hitaca iz pištolja, dok je šestim presudio sebi. Izrešetao ju je po glavi i tijelu. Jedan od mještana kazao nam je da će istina, najvjerovatnije, otići s njima u grob.

– Nikolin sin vidio je da se otac svađa sa majkom pa je brzo otrčao do strica, čija se kuća nalazi do njihove. No, sve je bilo kasno. Nikola je u međuvremenu pucao u suprugu i izvršio samoubistvo – ispričao je naš sagovornik.

Nikola je večer prije tragedije, otkrio nam je ovaj mještanin, sletio vozilom sa puta, navodno pijan.

Mještani jučer sa policijom na mjestu tragedije

Mještani jučer sa policijom na mjestu tragedije

– Priča se da je prijetio ukućanima, vjerovatno pod utjecajem alkohola. Tog jutra, kafa je ostala nepopijena na terasi njihove kuće. Supružnici su se posvađali i nesretni Nikola je oduzeo život supruzi i sebi – kaže šokirani komšija supružnika Pelagić.

Pronađen pištolj

Slobodanka Lukić iz Odjela za odnose s javnošću Okružnog javnog tužilaštva Doboj, koje je nadležno za istragu ovog mučnog slučaja, potvrdila je da su pripadnici Policijske stanice Pelagićevo i Policijske uprave Bijeljina u dvorištu porodične kuće pronašli mrtve Nikolu i Darinku, kao i pištolj kojim je počinjeno ubistvo i samoubistvo te više čahura.

 

(Avaz)