Igrao je za sve selekcije Švicarske, a sada su ga zvali iz BiH

Igrao je za sve selekcije Švicarske, a sada su ga zvali iz BiH

RSD Sloboda

Mladi defanzivac švicarskog prvoligaša Ciriha Bećir Omeragić (18) još nije donio odluku za koju će reprezentaciju igrati u budućnosti.

Menadžer stopera Ciriha Nusret Jašari (Jashari) za italijanski “Calciomercato”  govorio je o svom igraču i potvrdio da ga je kontaktirao Nogometni savez BiH.

RMU Banovići

– Omeragić je prošao sve mlade selekcije Švicarske, a sada su ga kontaktirali iz Bosne i Hercegovine da igra za njih. Strpljivo ćemo odlučiti šta je najbolje za njega – govori Jašari o kontaktu koji je s Omeragićem ostvario Zvjezdan Misimović.

Omeragić je kao maloljetan već nastupao za seniorski tim Cirha na poziciji stopera, pa je time skrenuo veliku pažnju na sebe.

– On je ogroman talent. Već nekoliko godina je nagrađivan kao najbolji mladi igrač u švicarskom fudbalu. Velika očekivanja od njega imaju u Cirihu. Nedavno smo potpisali i novi ugovor. Nadamo se da će stvari i dalje ići u pravom smjeru – kaže Jašari.

Osvrnuo se i na interesiranje brojnih klubova.

– Veliki broj klubova je zainteresiran. Javljaju se iz Bundeslige, pa Italije, Španije i Engleske. Bilo je puno konkretnih ponuda, vidjet ćemo šta će se dogoditi. Još nismo donijeli konačnu odluku, ali oni su daleko ispred – dodao je menadžer mladog nogometaša.

Nije tajna ni da je Milan jedan od klubova s kojim su vođeni razgovori.

– Bećir je ozbiljan i profesionalan. Gleda italijanski nogomet s velikim zanimanjem, voli ga. Entuzijastičan je i u pogledu mogućnosti da zaigra za Milan. Sada je sretan što je nastavio igrati za Cirih, u klubu gdje ima samopouzdanje i priliku da pokaže sve što zna. U Milanu bi to teže išlo – kazao je Jašari.

 

(Avaz)